توسط پروژه درب بازکن کارتی RFID میتوان منزل خود را هوشمند کرد. باز کردن درب منزل توسط کلید چند ایراد میتونه داشته باشه. یکی اینکه احتمال گم شدن کلید وجود داره که در صورت بروز همچین اتفاقی شاید مجبور به عوض کردن قفلهای منزل شوید. مورد دیگر اینکه با مرور زمان و در اثر استفاده ی زیاد، کلید کارایی قبلی خودش را از دست خواهد داد. یک مورد دیگر اینکه قرار دادن کلید در جیب میتواند فرد را آزار دهد.
توضیحات پروژه قفل درب RFID بصورت عملی همراه با آموزش نصب
در صورتی که بتوان درب منزل را با کارتهایی مشابه کارتهای بانکی باز نمود جدا از اینکه اکثر مشکلات بیان شده در بالا حل خواهند شد این کار گامی مهم در جهت شروع هوشمند سازی منزل و ساختمان خواهد بود. همچنین تگهایی وجود دارد که بسیار کوچک هستند طوریکه میتوان آنها را در پشت موبایل یا پشت ساعت مچی نصب نمود و بدین ترتیب با نزدیک نمودن گوشی یا ساعت به درب منزل، درب باز شود.
این مدار را میتوان با یک آداپتور 9 ولتی تغذیه کرد. شاید فکر کنید که در صورت قطع شدن برق اصلی آیا مجبورید پشت درب بمانید؟! برای این مورد هم یک راه حل پیاده کردیم و مدار را طوری طراحی کردیم که از دو منبع تغذیه(یعنی برق شهری و باتری) پشتیبانی میکند. یعنی تا زمانی که برق شهری وصل باشد، مدار از آن برای تغذیه ی مدار استفاده میکند و باتری عملا نقشی ندارد و انگار که به مدار وصل نیست. پس در مصرف انرژی باتری صرفه جویی می شود چون باتری مدار باز شده است. وقتی برق شهری قطع شد بلافاصله باتری بعنوان منبع تغذیه ی پشتیبان وارد مدار میشود و مدار را تغذیه میکند، در نتیجه سیستم همیشه آماده با کار خواهد بود. به محض وصل شدن برق شهری باتری مجددا از مدار خارج میشود که در ذخیره ی انرژی باتری صرفه جویی شود.
نمونه های آماده ی درب باز کن RFID در بازار با قیمتهای زیادی موجود هستند که البته در اینجا با حدودا یک سوم قیمت نمونه های آماده، پروژه ی خود را روی درب منزل نصب و آماده ی استفاده نموده ایم.
فایلهای ارائه شده همراه پروژه درب بازکن کارتی RFID :
- سورس کد برنامه
- شماتیک مدار
- فایل PCB طراحی شده برای مدار
- آموزش کامل برنامه نویسی
- آموزش نصب سیستم روی درب منزل
ما در اینجا توسط زبان برنامه نویسی آردوینو از کدی برای برنامه نویسی ماژول استفاده کرده ایم که بسیار ساده و کارآمد و قابل انعطاف است طوریکه تنها از چند خط کد اصلی برای کد نویسی استفاده شده است. در این پروژه توسط یک ماژول EM-19 بعنوان reader تگهای RFID ، یک قفل امنیتی RFID طراحی کرده ایم که آن را میتوان روی درب ورودی منزل و حتی درب اتاقهای منزل به سادگی نصب نمود.
ماژول استفاده شده در این مدار ماژول EM-19 است که یک ریدر 125 کیلوهرتزی است که فقط میتواند اطلاعات تگها را بخواند. در بازار علاوه بر ریدرهای 125 کیلوهرتزی، ریدرهای 13.56 مگاهرتزی مثل RC525 نیز محبوب هستند که هم قابلیت خواند اطلاعات تگ را دارند و هم قادرند اطلاعات را داخل تگ بنویسند.
با وجود اینکه ریدرهای 13.56 مگاهرتزی هم قابلیت خواندن اطلاعات تگ و هم قابلیت نوشتن اطلاعات روی تگ را دارند چرا ما از ریدرهای 125 کیلوهرتزی استفاده کرده ایم؟ چون به ریدرهای 13.56 مگاهرتزی نمیتوان آنتن نصب کرد. مدار اصلی باید داخل ساختمان باشد و غیر قابل دسترس، در غیر اینصورت هر کسی میتواند از بیرون با تحریک رله ی مدار در را باز کند. دستکاری کردن آنتن و اعمال ولتاژ به دو سر آن باعث تحریک رله نمی شود و در نتیجه امنیت حفظ خواهد شد. همچنین ماژول EM-19 دارای یک سری ویژگیهای کاربردی دیگر نیز می باشد که این دلایل باعث شد این ماژول را انخاب کنیم.
اهداف پروژه درب بازکن کارتی RFID :
- افزایش دانش و توانایی در طراحی و ساخت مدارها
- دست یافتن به توانایی کانفیگ و پیاده سازی پروژه متناسب با نیاز خود
- ساخت مدار با قیمت تمام شده ای بسیار کمتر از نمونه های موجود در بازار
- با پیاده سازی این پروژه روی درب منزل خود قدمی مهم در جهت هوشمند سازی منزل خود برمیدارید
- ساده تر شدن مرحله ی باز کردن درب بجای استفاده از کلید
فیلم تست مدار قفل درب RFID بصورت عملی همراه با آموزش نصب