در این مطلب روش کار با DS18B20 همراه با پروژه های کاربردی را مورد بررسی قرار داده ایم. در برخی از پروژه ها لازم است که از بیش از یک عدد سنسور دما استفاده شود. مزیتی که سنسور دمای DS18B20 نسبت به بقیه ی سنسورهای دما دارد این است که هر سنسور دارای یک آدرس سخت افزاری منحصر به فرد است که این آدرس در داخل حافظه ی سنسور ذخیره شده است. این ویژگی باعث شده بتوان تنها توسط یک پین از میکروکنترلر بیش از یک عدد از این سنسورها را راه اندازی کرد.
این سنسورها همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید در دو مدل در بازار ارائه می شوند. مدل اول مناسب نصب روی برد است و مدل دوم که ضد آب هم می باشد مناسب برای اندازه گیری دمای مایعات است. یعنی میتوان سنسور را داخل مایعات قرار داد و دمای آنها را اندازه گرفت. در مدل دوم این سنسورها بدلیل وجود سیم نسبتا بلند، میتوان پایه های سنسور را توسط یک ترمینال به برد اصلی که پردازشها و محاسبات لازم را انجام میدهد وصل کرد و خود سنسور در مکان موردنظر یا داخل مایع موردنظری که قصد اندازه گیری دمای آن را داریم قرار دهیم.
در این آموزش در ابتدا سنسور را معرفی کرده ایم و ویژگیهای آن و آنچه باعث تمایز سنسور از دیگر سنسورها شده را بیان کرده ایم. سپس روش وصل کردن سنسور به میکروکنترلر و نکات مداری لازم جهت اتصال صحیح را آموزش داده ایم. در ادامه پروتکل لازم جهت برقراری ارتباط با سنسور را معرفی و نحوه ی کار با آن را آموزش داده ایم.
در اولین مثال آموزشی، دمای اندازه گیری شده توسط سنسور را بدست آورده ایم. سپس دو روش برای استفاده از چند سنسور دما در یک پروژه آموزش داده شده اند. در مثال آموزشی دوم چند سنسور را با روش اول به میکروکنترلر وصل و دمای هر کدام را بطور جداگانه اندازه گیری کرده ایم. در مثال آموزشی سوم ابتدا روش یافتن آدرس سخت افزاری سنسور و سپس روش اتصال چند سنسور به فقط یک پین میکروکنترلر آموزش داده شده اند. پس از آنکه بطور کامل کار با سنسور را یاد گرفتیم به سراغ پروژه ی اول که در آن دمای فعلی هوا به همراه مقدار مینیمم و ماکزیمم دمای هوای ثبت شده توسط سنسور را روی یک نمایشگر کاراکتری نشان داده ایم میرویم. نهایتا آموزش را با مدار کاربردی کنترل اتوماتیک وسایل گرمایشی و سرمایشی با قابلیت تنظیم رنج دمایی به اتمام میرسانیم. در پروژه ی دوم که هدف اصلی آموزش است دو رله تعبیه شده که میتوان به یکی وسیله ی گرمایشی و به دیگری وسیله ی سرمایشی را وصل نمود تا این دوسیله بطور اتوماتیک در رنج دمایی مورد نظر خاموش یا روشن شوند و در نتیجه دما در بازه ای که تعریف کرده ایم ثابت نگه داشته شود.
فایلهای ارائه شده همراه پروژه کار با DS18B20 همراه با پروژه های کاربردی
- سورس کد مثالها
- سورس کد پروژه ها
- توضیح کامل و خط به خط توابع و برنامه های مثالها و پروژه ها
- شماتیک پروژه ها
- فایل شبیه ساز پروتئوس پروژه ها
- بیان نکات مداری استفاده شده در پروژه ها