آموزش ساخت لیزر حکاکی و برش را به صورت کامل و عملی در دوره پیش رو ارائه میدهیم و همه ی بخشهای موردنیاز جهت ساخت و استفاده کامل از دستگاه را به صورت ویدیویی و به زبان فارسی برای اولین بار در ایران آموزش میدهیم. در این دوره ی آموزشی، ساخت دستگاه لیزر را با معرفی قطعات و بخش مکانیکی آن شروع و با طراحی نرم افزاری و تولید خروجی مناسب برای آن به پایان میرسانیم.
ما دستگاه لیزر حکاکی و برش خود را چندین و چند بار، از نو طراحی کرده ایم و زمان زیادی را صرف طراحی بخش مکانیکی و سیستم حرکتی آن کرده ایم و تستهای مختلفی را روی بخشهای مختلف آن انجام داده ایم و در هر مرحله، بازبینیهای زیادی را در طراحی دستگاه اعمال کردیم تا نهایتا بهترین و با کیفیت ترین طرح و در حین حال، ارزان ترین و اقتصادی ترین طرح در اختیار کاربران قرار بگیرد و آموزش ساخت لیزر حکاکی و برش به آموزشی کامل و متفاوت تبدیل شود.
برخی از کاربردهای دستگاه لیزر حکاکی و برش
- با استفاده از این دستگاه، کاربر میتواند متنها و نوشته های مختلفی را با فونتهای دلخواه و با کیفیت بالایی حکاکی کند.
- توسط این دستگاه کاربر میتواند طرحهای مختلف و متنوعی را با دقت زیادی برش بزند.
- توسط دستگاه لیزر طراحی شده، کاربر میتواند متن یا طرحهای دلخواه خود را روی کیف پولهای چرمی حکاکی کند و سپس آن را کادو دهد.
- با دستگاه لیزر میتوان انواع مختلف تندیس، کارت ویزیت و انواع تابلو راهنما ساخت.
- با دستگاه لیزری که طراحی کردیم، کاربر میتواند عکسهای گرفته شده توسط موبایل یا دوربین خود را ابتدا به طرح مناسب تبدیل و سپس آنها را توسط دستگاه روی متریال مختلفی حکاکی کند.
- توسط لیزر طراحی شده کاربر میتواند روی انواع قاب موبایل، متنها یا عکسهای دلخواه خود را حکاکی کند.
- حکاکی روی انواع دفتر و سر رسید
- این دستگاه بسیار دقیق است و میتواند متنها و طرحهای مختلف را بدون هیچگونه اشتباهی و به صورت کاملا دقیق و با کمترین خطا، رسم کند.
- توسط دستگاه لیزر طراحی شده، بسته به قدرت لیزر خریداری شده، میتوان متریال متنوعی را با ضخامتهای مختلفی برش زد.
آموزش ساخت لیزر حکاکی و برش و کار با آن
استفاده از دستگاه لیزر بسیار ساده است. کافیست نوشته و یا طرح مورد نظر خود را در نرم افزار مربوطه وارد و از آن خروجی مناسب بگیرید و سپس این خروجی را به لیزر بدهید تا طرح و یا نوشته ی شما را با کمترین خطای ممکن توسط نور لیزر حکاکی کند یا برش بزند که در این دوره به صورت کامل این موارد به کاربران آموزش داده می شود.
آماده کردن متن و طرح برای این دستگاه توسط کامپیوتر انجام می شود. کاربر میتواند برای متنهای خود، فونت دلخواه را انتخاب و آنها را توسط دستگاه حکاکی کند. همچنین میتواند طرحها و نقشهای مختلف و متنوع را برای ارسال به دستگاه آماده کند و آنها را با کیفیت بالایی حکاکی یا برشکاری کند.
در این دوره، آموزش ساخت لیزر حکاکی و برشکاری و انجام طراحی مناسب برای آن و همچنین روشهای طراحی و تولید و گرفتن خروجی مناسب برای دستگاه بیان شده اند.
حکاکی و برش توسط لیزر ساخته شده
طرز عملکرد دستگاه لیزر حکاکی و برش
نحوه ی کار این دستگاه کاملا مشابه دستگاه های CNC موجود در بازار است و براساس اصول دستگاه های CNC کار میکند. در حقیقت این دستگاه همان CNC است که به جای موتور اسپیندل، با لیزر کار میکند.
دستگاهی که طراحی کرده ایم دو محوره است، یعنی دارای دو محور جهت حرکت در دو راستای X و Y است. محورهای دستگاه توسط موتورهای استپر کنترل می شوند و حرکت میکنند. یکی از استپر موتورهای دستگاه، حرکات رو به جلو-عقب(در راستای Y) و استپر موتور دوم حرکات رو به چپ-راست(در راستای X) را کنترل میکند.
لیزر حکاکی و برش
استپر موتورها یا موتورهای پله ای، همانطور که از اسمشان پیداست، به صورت پله ای یا گام به گام حرکت میکنند و در نتیجه میتوان توسط آنها حرکات بسیار دقیق را انجام داد. همین امر باعث شده که تقریبا در همه ی دستگاه های CNC از استپر موتورها استفاده شود. ما نیز برای دستگاه لیزر خود که در آن نحوه ی حرکت بسیار مهم است، از استپر موتورها استفاده کرده ایم و یک دستگاه دو محوره دقیق طراحی کرده ایم.
به صورت کلی، آموزش ساخت دستگاه را در سه فصل 1- بخش مکانیکی ، 2- بخش الکترونیکی و 3- بخش نرم افزاری ارائه میدهیم که در ادامه، توضیحات این بخشها را بیان میکنیم.
مکانیک دستگاه لیزر حکاکی و برش
بخش مکانیکی دستگاه یکی از بخشهای بسیار مهم است که اگر طراحی آن اصولی و درست نباشد، نمیتوان انتظار عملکرد قابل قبولی را از دستگاه داشت. ما در طراحی بخشها و اجزای مختلف دستگاه، حساسیت و وسواس بسیار بالایی به خرج داده ایم و اجزای دستگاه را بارها و بارها طراحی مجدد کرده ایم و زمان زیادی را صرف طراحی بخش مکانیکی کرده ایم تا بهترین نتیجه ی ممکن حاصل شود.
طراحی بخش مکانیکی و سیستم حرکتی دستگاه لیزر خود را طوری انجام داده ایم که برای ساخت آن به حداقل تعداد قطعات نیاز باشد که این امر باعث شده هزینه ی نهایی ساخت دستگاه کاهش یابد و همچنین ساخت آن ساده تر شود.
طراحی بخش مکانیکی دستگاه لیزر خود را به صورت کاملا اختصاصی انجام داده ایم و نکات بسیار ریز و مهمی که تاثیر بسیار زیادی روی عملکرد دستگاه دارند را در طراحی بخش مکانیکی دستگاه پیاده سازی کرده ایم تا کاربر بتواند بهترین نتیجه ممکن را از دستگاه بگیرد و طراحیهای دقیقی را با آن انجام دهد.
در این فصل ابتدا کلیه ی قطعات موردنیاز جهت ساخت بخش مکانیکی دستگاه را به صورت کامل معرفی میکنیم و کاربرد هر یک از آنها را بیان و سپس روش مونتاژ بخش مکانیکی دستگاه را آموزش میدهیم و آن را به صورت کامل برای مرحله بعد آماده میکنیم.
حکاکی عکس توسط لیزر
الکترونیک دستگاه لیزر حکاکی و برش
در بخش الکترونیکی دستگاه که با پردازنده و کنترل کننده ی دستگاه سر و کار داریم، پس از معرفی کامل قطعات الکترونیکی موردنیاز، در ابتدا روش انجام اتصالات الکترونیکی بین قطعات و بخشهای مختلف دستگاه مانند استپر موتورها، لیزر و … را به صورت تصویری بیان میکنیم و سپس روش پروگرم کردن برد را آموزش میدهیم.
استپر موتورها و سایر بخشهای الکترونیکی دستگاه مانند لیزر حکاکی و برش، توسط محاسباتی که در بخش الکترونیکی دستگاه صورت میگیرد، کنترل می شوند. در ادامه ی مباحث آموزشی دوره، روش انجام صحیح این اتصالات را بیان میکنیم و کانفیگ کامل را آموزش میدهیم.
پس از اینکه بخش مکانیکی و بخش الکترونیکی دستگاه تکمیل شدند، اکنون آماده ایم که دستگاه را متناسب با نیازهای خود و قطعات انتخاب شده برای دستگاه، از لحاظ نرم افزاری کانفیگ و پیکره بندی کنیم و آن را برای رسم دقیق طراحیهای خود آماده کنیم. در فصل دوم دوره، این موارد آموزش داده می شوند و دستگاه را به صورت کامل، کانفیگ و آماده ی رسم طرحهای خود میکنیم.
حکاکی روی دفتر یادداشت
نرم افزار دستگاه لیزر حکاکی و برش
هر چند که بخش مکانیکی دستگاه لیزر طراحی شده بسیار مهم است، اما تا زمانیکه ربات به درستی کانفیگ نشود و فایل مناسبی برای آن طراحی نشود، نمیتواند عملکرد مطلوبی که باید را داشته باشد.
در فصل سوم از دوره آموزشی ساخت دستگاه لیزر، آموزش کار با برنامه های مختلفی را جهت طراحی کردن طرحهای موردنظر خود بیان میکنیم و فایلها را متناسب با دستگاه خود آماده میکنیم.
فایلهایی که دستگاه قادر به کار کردن با آنهاست فایلهای مخصوصی هستند که G-code نامیده می شوند. پس از اینکه طراحی را در نرم افزارهای مربوطه انجام دادیم، روش گرفتن خروجی g-code مناسب جهت ارسال به دستگاه را بیان میکنیم.
G-code در حقیقت یک زبان برنامه نویسی برای دستگاه های CNC است. G-code مخفف Geometric Code به معنی کد هندسی است. ما از این زبان استفاده میکنیم تا به دستگاه بگوییم که چه کاری انجام دهد. دستورات G-code به دستگاه میگویند که کجا حرکت کند، با چه سرعتی حرکت کند و چه طرحی را رسم کند.
پس از آنکه خروجی مناسب گرفته شد، در مرحله ی آخر لازم است که این خروجی روی دستگاه انتقال داده شود تا دستگاه طرح ما را حکاکی با برشکاری کند.
برای کنترل دستگاه لیزر حکاکی و برشکاری خود برنامه هایی را معرفی و روش کار با آنها را آموزش میدهیم. سپس روش انتقال خروجی به دستگاه و انجام طراحی توسط آن را نیز به صورت کامل بیان میکنیم.
حکاکی توسط لیزر ساخته شده