پروژه ترازوی دیجیتال با لودسل به ما این امکان را می دهد که ورزن اجسام را با دقت بالا اندازه گیری کنیم . همچنین برای پروژه ترازوی دیجیتال با لودسل یک رله در نظر گرفته شده است که از طریق تنظیمات برد می توانیم یک مینیمم و یک ماکزیمم ورزن را تعیین کنیم . در صورتی که وزن جسم بین این دو بازه قرار بگیرد رله فعال می شود . در پروژه ترازوی دیجیتال با ماژول HX711 از یک منو تنظیمات ساده برای تنظیم بازه MIN و MAX وزن جهت کنترل رله و همچنین تنظیماتی برای فعال و غیر فعال سازی رله در نظر گرفته شده است .
پروژه ترازوی دیجیتال با لودسل LOAD CELL :
در این پروژه برای اندازه گیری وزن از یک سنسور وزن (لودسل LOAD CELL) پنج کیلو استفاده شده است . این سنسور می تواند وزن را با دقت بالا اندازه گیری کند . روی برد پروژه یک دکمه کالیبراسون برای ست کردن لودسل در نظر گرفته شده است . پروژه به شملی طراحی شده است که محدودیت لودسل نداریم و شما بجای لودسل پنج کیلویی می توانید از لودسل 500 گرمی ، لودسل 10 کیلویی ، لودسل 50 کیلویی و لودسل 100 کیلویی و … استفاده کنید . پس پروژه اط نظر انتخاب لودسل دست شما را بازمی گذارد .
پروژه ترازوی دیجیتال با ماژول HX711 :
در پروژه ترازوی دیجیتالی از ماژول 24 بیت لودسل HX711 LOAD CELL استفاده شده است . ماژول HX711 یک ماژول با رزولیشن 24 بیت است و کوچک ترین ارتعاش سیگنال آنالوگ را به اطلاعات دیجیتال تبدیل می کند که برای میکرو قابل درک و پردازش باشد . استفاده از یک ماژول HX711 با کیفت و دارای شیلد فلزی تاثیر خیلی زیادی در دقت اندازه گیری ترازوی دیجیتالی شما خواهد داشت . اگر میخواهد اندازه گیری دقیق باشد و یک خروجی با ثبات داشته باشید از یک ماژول با کیفیت استفاده کنید . مطمئن باشید نتیجه ملموس خواهد بود .
کالیبراسیون (کالیبره کردن) لودسل و ماژول HX711 :
یکی از مشکلات اساسی کار با ماژول های لودسل و پروژه های ترازوی دیجیتال کالیبره کردن سنسور است . کالیبره کردن یا کالیبراسیون یعنی سنسور به شیوه ای تنظیم شود که بتواند وزن جسم را به درستی اندازه بگیرد . ما در این پروژه کالیبراسیون را خیلی ساده کرده ایم و یک دکمه روی برد در نظر گرفته ایم که با فشردن ان هر نوع لودسل که به دستگاه صل باشد را برای عملکرد صحیح کالیبره کند . کافی است یک وزنه دقیق 200 گرمی داشته باشید ، دکمه را فشار می دهید و آن را روی کفه ترازو قرار می دهید . به همین سادگی کالیبراسیون انجام می گیرد .
پروژه ترازوی دیجیتال با کنترل رله و منو تنظیمات :
تخفیفیلد
کنترل عوامل بیرونی با استفاده از سنسورها یکی از کاربردی ترین کارها به حساب می آید . در پروژه ترازو دیجیتالی با استفاده از ماژول HX711 ما برای مدار یک رله درنظر گرفته ایم . برای این رله تنظیمات خاصی در برنامه تعریف کرده ایم که با استفاده از کلید هایی که روی مدار تعیبیه شده اند می توان به منو دسترسی پیدا کرد . در حال کلی در بخش تنظیمات می توان رله را فعال یا غیر فعال نمود . همچنین در صورتی که رله فعال باشد می توان تنظیم نمود در بازه چه وزنی رله فعال گردد . به عنوان مثال می خواهید اگر وزن بین 1 کیلو تا یک کیلو و نیم قرار گرفت رله فعال شود . در تنظمات می توانید این بازه را تنظیم کنید . همچنین تمام تنظیمات انجام شده داخل حافظه دائمی میکرو یعنی EEPROM ذخیره می شوند که با قطع کردن برق مدار این تنظیمات پاک نمی شوند .
ساخت پروژه ترازو دیجیتال با لودسل و آردوینو :
آردوینو یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی است . آردوینو در واقع یک بوتلودر چند کیلو بایتی است که روی میکرو کنترلر های AVR پروگرام می شود و این میکرو به آردوینو تبدیل می شود و می توان با کامپایلر آردوینو برای آن برنامه نویسی کنیم . در این پروژه نیز از زبان آردوینو استفاده شده و برنامه نویسی با آردوینو صورت گرفته است .
ساخت نگهدارنده لودسل پنج کیلویی با پرینتر سه بعدی :
سنسورهای لودسل باید از یک طرف ثابت و از طرف دیگر به یک کفه وصل باشند تا بتوانیم روی کفه آزاد جسم را قرار دهیم . برای سنسور لودسل پنج کیلویی که استفاده شده یک کفه و پایه نگهدارنده با استفاده از پرینتر سه بعدی ساخته ایم تا بتوانیم به راحتی از لودسل استفاده کنیم . فایل های STL مدل سه بعدی همراه پروژه ارائه شده اند .
برنامه نویسی لودسل با بسکام و آردوینو :
آردوینو به یک زبان محبوب تبدیل شده و در آن شکی نیست ولی گروهی از دوستان هستند که هنوز هم با کامپایلر bascom-avr کار می کنند و برنامه ها را با زبان بیسیک می نویسند . ما پروژه روژه ترازو دیجیتال با لودسل را با دو زبان برنامه نویسی بسکام و آردوینو نوشته ایم و سورس کد هر دو زبان در داخل فایل های دانلودی موجود است . همچنین شماتیک و PCB را با استفاده از آلتیوم دیزاینر طراحی کرده ایم