در جلسه ی قبلی کارگاه آموزش آلتیوم دیزاینر ، روش طراحی مدارهای انعطاف پذیر یا Rigid-Flex را توسط برنامه altium designer به صورت کامل آموزش دادیم و نکات موردنیاز جهت طراحی این دست از بردها را بیان کردیم. در این جلسه از آموزش آلتیوم دیزاینر – طراحی مدارهای Rigid-Flex را آموزش میدهیم. در این مطلب که برای اولین بار در سطح اینترنت منتشر می شود، روش ساخت مدارهای Rigid-Flex را با استفاده از تجهیزات معمولی آموزش میدهیم.
توضیحات جلسه آموزش ساخت مدارهای Rigid-Flex
بردهای Rigid-Flex هم بخشهای Rigid که همان PCBهای معمولی هستند را شامل می شوند و هم بخشهای Flex یا انعطاف پذیر را. جنس بردهای Rigid معمولا FR4 است و بردهای Flex هم معمولا توسط پلی آمیدها(Polyimide) ساخته می شوند. برای ساخت این بردها به دستگاه ها و تجهیزاتی نیاز است که متاسفانه اکثر شرکتهای داخلی این تجهیزات را ندارند و اکثر آنها در صورت قبول سفارش ساخت این بردها، آن را برای شرکتهای خارج از کشور(چین) ارسال میکنند تا در آنجا ساخته و سپس ارسال شوند.
همین امر باعث می شود هزینه ی ساخت این بردها به طرز وحشتناک و غیر قابل قبولی زیاد شود. بنا بر این دلایل تصمیم گرفتیم برای ساخت این بردها روشهایی را پیدا کنیم طوریکه بتوانیم خودمان در منزل با استفاده از وسایل و تجهیزات معمولی، بردهای Rigid-Flex را با کیفیت قابل قبولی تولید کنیم. بنابراین در این جلسه از آموزش آلتیوم دیزاینر – ساخت مدارهای Rigid-Flex را بیان میکنیم. جهت ساخت بردهای Rigid-Flex روشهای زیادی را تست کردیم که در این جلسه شما را با بهترین روش آشنا میکنیم تا شما هم قادر باشید بدون پرداخت هزینه های گزاف این بردها را بسازید.
فیلم تست بردهای rigid-flex
اولین برد آردوینوی انعطاف پذیر
آموزش آلتیوم دیزاینر یا پروتل